maandag 28 januari 2008

# DING 18

Ja, eindelijk tijd gevonden om eens aan "ding" 18 te beginnen. Bij LibraryThing een eigen account aangemaakt. Wat rondgesurfd op de site en het één en ander bekeken. Vervolgens mijn hersens gepijnigd welke titels ik in mijn eigen boekenkast zou zetten. Er zijn collega's die heel goed titels kunnen onthouden, maar dat lukt mij slecht. Ik heb ook weleens overwogen om een lijstje bij te gaan houden van de reeds gelezen en de nog te lezen boeken, maar daar is tot op heden niets van terecht gekomen. Dus de boekenkast is nu gevuld met titels die mij te binnen wilden schieten. Maar ik ben voornemens mijn boekenkast met de gelezen boeken te gaan aanvullen. Hoef ik geen lijstje meer aan te leggen en kan ik gewoon mijn boekenkast raadplegen of ik een boek al heb gelezen. Subliem!! Wat ik ook leuk vind is dat je kunt kijken welke schrijvers je ook in een bepaald genre zou kunnen lezen. Dat is makkelijk als je alles van een schrijver al gelezen hebt, dan kun je uitwijken naar een andere schrijver. Maar ook met dit ding geldt weer: het kan een avondvullend programma worden! Als je eenmaal bezig bent, kun je bijna niet meer stoppen.

donderdag 17 januari 2008

#Ding 17

Nu dat was schrikken van al die web 2.0 onderwerpen. Ik heb er heel wat bekeken, o.a. muziek: sessionsound.com, ijigg.com, mumbai.burrp.com, menuism.com. Bij verschillende kon je muziek downloaden of delen met andere deelnemers en nog véééél meer.

Met verjaardag kwam ik terecht bij birthdaytime.com. Daar kun je een account maken met een wachtwoord. Daarna kun je een email sturen naar je vrienden met het verzoek in jouw kalender hun verjaardag te noteren. Daarna ontvang je een bericht via je email als er iemand uit jouw kalender jarig is. Onderaan de site staan allemaal linkjes om kaarten te versturen met tekst of muziek of wat je ook maar wilt. Er ligt mij bij dat er nog zo'n soortgelijke site bestaat, maar het adres schiet mij niet te binnen.

Vervolgens heb ik onder taal nog diverse sites bezocht. O.a. babbel.com, dit is een site waar je online een andere taal kunt leren. Je moet je natuurlijk wel weer aanmelden.

Ook heb ik het restaurantgebeuren nog bekeken, maar dan kun je zien dat alles op de Verenigde Staten is toegespitst. The Netherlands was niet te vinden, wel allerlei leuke restaurants in Chicago, New York, noem maar op. Ook met foto's erbij van geweldig eten!

Je kunt met dit ding dááágen vullen, maar het moet wel leuk blijven.

maandag 7 januari 2008

# Ding 16

Afgelopen zondag op zoek naar koeien in de wei, maar deze stonden allemaal op stal blijkbaar. Geen koe te vinden. Dan maar op zoek naar schaapjes. Schaapje, schaapje heb je witte wol? Waren te ver weg om een filmpje van te maken. Uiteindelijk kwamen op weg naar Haastrecht my little pony tegen, die wel op het filmpje wilde, maar toch weigerde om een keer op te kijken!! Ook het tsjiepen of fluiten mocht niet baten. Wel schitterend weer voor een wandeling.

#ding 16 nogmaals!!

Ik kan er niet genoeg van krijgen! Die filmpjes op Youtube zoeken en ook zelf erop zetten, vind ik zo grappig. Dit filmpje is op herhaling, voor degene die het de vorige keer niet gezien hebben. Zo maken ze dus skiliften in Abondance in Frankrijk. In oktober was ik daar een paar dagen. Ik heb navraag gedaan bij mijn buren, de skilift is reeds in gebruik.

# Ding 15

Nu daar ben ik weer, terug van weggeweest. Loop ietwat achter, maar heb na de kerstdagen een paar dagen in de lappenmand gezeten, vandaar. Het Podcastgebeuren heb ik bij Odeo bekeken en geprobeerd om zo'n muziekie op mijn weblog te zetten, maar dat is dus niet gelukt. Ik heb bij diverse collega's gelezen over I-tunes, ja, die heb ik al een tijdje geleden geinstalleerd en mijn shuffeltje staat vol met muziek, maar die heb ik via de computer vol gezet. Mijn zoon heeft namelijk allerlei muziek op ons netwerk staan en zo kan ik van alles op mijn I-podje zetten. Ik heb ook nog een blik geworpen in de Odeostudio, maar daar heb ik mij niet aan gewaagd. Mijn kinderen roepen altijd als ik meezing, ma.... houd je mond maar dicht. Dus daar begin ik maar niet aan. En nu op naar ding 16.