donderdag 20 december 2012

#Pinterest


Al een paar dagen geleden de app Pinterest op mijn Ipad gezet. Gisteren heb ik een eigen account aangemaakt met mijn inloggegevens van Twitter. Je kunt ook via Facebook inloggen. Ik heb één bord aangemaakt met reizen, maar het zelf uploaden van een afbeelding lukt mij nog niet. Op mijn pagina staat wel dat ik een afbeelding heb geupload, maar het is niet te zien. Je kunt geweldige plaatjes vinden en deze dan pinnen. Het is allemaal te veel om op te noemen.
Ik zou veel meer tijd aan al die verdiepdingen willen besteden, maar helaas een dag heeft maar 24 uur en geen 48!! Ik krijg nu al klachten van mijn familie natuurlijk dat ik constant met die Ipad en computer bezig ben.
Ik heb gezien dat er inderdaad bibliotheken zijn die pinterest gebruiken. Ik denk dat er voor bibliotheken wel mogelijkheden hiervoor zijn, mits er duidelijkheid komt over die rechten.

 
Voor iedereen fijne feestdagen en de beste wensen voor 2013 toegewenst!!
 
 

donderdag 13 december 2012

Screencast

Ik heb een screencast gemaakt van de webshop E-supply, waar je allerlei accessoires kunt kopen voor de Ipad, Iphone, Samsung Galaxy etc. De eigenaar van deze webshop is mijn zoon Gerard. Ik vond het inspreken lastig, zo uit de losse hand en na het bekijken en luisteren had ik zoiets van "nou ik heb daar niet een geschikte stem voor". Maar ik heb mijn doel bereikt. Als tip zou ik nog willen meegeven, misschien handig om de in te spreken tekst eerst op te schrijven en goed bekijken wat je wil laten zien en niet te veel heen en weer scrollen met de muis en daarna pas het filmpje gaan maken. Het lukt mij niet helemaal om het filmpje daar te krijgen waar ik het hebben wil.


maandag 10 december 2012

#Screencasting

 
Na veel hectische dagen, 3 verhuizingen van de kinderen in 3 weken, een behoorlijk heftige migraineaanval, eindelijk weer wat tijd gevonden om te werken aan het verdiepding screencasting. Ervaring met screencasting had ik nog niet en heb dan ook eerst de screencasts van wat collega’s bekeken. De informatie over screencasting heb ik gelezen en het is is mij duidelijk wat het inhoud en hoe je het kan gebruiken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dit een leuk onderwerp vind. Ik zie wel toepassingsmogelijkheden voor de bibliotheek.

Voor de klanten zijn instructie filmpjes erg handig. Het kunnen praktische toepassingen zijn zoals de uitleg hoe te reserveren via onze website, werking betaalautomaat, werking van de zelfservice.




dinsdag 4 december 2012

#Screencasting deel 2


Vanmiddag geprobeerd op de kinderbibliotheek een filmpje te maken met Educat Wise. Helaas mislukt want de gebruikte computer beschikte niet over Java.  Ik ga nog een nieuwe poging wagen voor een filmpje. 

#Screencasting


Ik heb de tekst gelezen bij bovenstaand onderwerp en de schrik slaat mij om het hart! Het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit. Ik ga het nog eens lezen en de bijbehorende filmpjes bekijken en dan proberen wat ik ermee kan.

maandag 26 november 2012

#Instagram


Eerst een aantal blogs van collega's gelezen. Sommige collega's kunnen er een goed verhaal over houden, maar ik houd het bij kort en bondig. Op zondagavond op mijn I-pad de app van Instagram geïnstalleerd. (een zondagse steek houdt geen week, dan heb ik nog een paar dagen te gaan, maar het werkt nog steeds). Een paar foto's van de vakantie erop gezet. Een paar collega's gaan volgen met hun foto's. Ik vond het leuk en interessant om het één en ander te ontdekken en te zien wat er allemaal mee kan.
Ik denk wel dat Instagram een aanvulling kan zijn voor de bibliotheek. Foto's die gemaakt zijn bij diverse evenementen kunnen dan geplaatst worden. Instagram is naar ik heb begrepen populair bij jongeren en zo bereik je dan toch deze doelgroep. De combinatie met Facebook is ook mogelijk.


 

maandag 19 november 2012

Weer thuis!

Na een indrukwekkende en vermoeiende reis van 4 weken in India/Nepal zijn we afgelopen zaterdagavond weer in Gouda geland. De rondreis in vogelvlucht: Delhi, Shekawati, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar, Jaipur, Agra, Varanasi, Shivpatingar, Chitwan National Park, Pokhara, Kathmandu, Delhi. Het zijn mooie plaatsen, maar veel armoede, vuiligheid, stoffigheid en heel druk en slechte wegen. Veel mooie paleizen, haveli's, forten, stoepa's en tempels gezien. Nog in Bikaner de hele dag op een kameel gezeten, in het Chitwan park een tocht op een olifant ondernomen en op zoek naar de tijger, paragliding in Pokhara gedaan en met een vliegtuig over de Mount Everest gevlogen. In het Chitwan Park nog een bloedzuiger opgelopen, die een reisgenoot eruit heeft getrokken. In Varanasi en Kathmandu de lijkverbranding gezien, die heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Een beetje bijkomen van de vermoeiende reis is er niet bij. Er staan 2 verhuizingen van de kinderen op de rol, dus er moet geschilderd, gewit en ingepakt worden.

dinsdag 16 oktober 2012

TWITTER



Rob's advies gevolgd. Eerst gelezen hoe het ook alweer zat bij Ding#12 van 23 dingen. Daarna de achtergrondinformatie gelezen. Wel héél veel informatie om allemaal te onthouden. Ik heb verder nog geprobeerd om een gadget te maken, maar dat is mij nog niet gelukt.
Vervolgens vandaag, dinsdag dus, een twitter account aangemaakt. Ook een Hootsuite account aangemaakt en bekeken hoe dat een beetje werkt.
Ben nu inmiddels bijna 2 uur verder, heb ook een lijst gemaakt met biebtypes en een aantal collega's aan deze lijst toegevoegd. Ga alles nog verder uitdiepen en onderzoeken.

zaterdag 13 oktober 2012

Voorjaar???

 
 
Je kunt het bijna niet geloven, maar deze eend met haar kleintjes liepen voor mijn deur vandaag.

donderdag 4 oktober 2012

Eindelijk, eindelijk gelukt een bericht te maken! Afgelopen woensdag volledig in de stress geschoten. Ik wist mijn wachtwoord niet meer van Gmail. Diverse acties ondernomen. Uiteindelijk maar woensdag opgeven. Nu thans na veel gerommel de wachtwoorden en dergelijke weer boven water gekregen. Heeft wel wat gezucht en gesteun gekost, maar als het dan weer lukt, geweldig! Ik ben in het bezit van een ipad, fantastisch apparaat. Neem deze zeker mee op vakantie.

Mijn doel van de cursus 11 verdiepdingen is het goed leren toepassen van nieuwe media zodat ik onze klanten optimaal kan adviseren.