dinsdag 12 maart 2013

#Goudanet en Biebmaps

Ik heb op Goudanet de zoekterm Goudse stroopwafels gebruikt. Daar kwam heel wat tevoorschijn: boeken, die de historie van de Goudse stroopwafelbakkers beschrijven, diverse artikelen over stroopwafels, een krantenartikel over The Amazing Stroopwafels, een artikel in het Financieel Dagblad, verwijzingen naar de Historische Vereniging die Goude en wat al niet meer.




De website van geschiedeniszeeland.nl is enigszins te vergelijken met die van Goudanet. Wat mij ook opviel is dat Goudanet ook op Twitter te vinden is.

Daarna ben ik het  filmpje van Biepmaps gaan bekijken. Deze liet mij duidelijk zien wat biepmaps inhoudt. In de toekomst wil/ga ik zeker een bijdrage leveren aan Biebmaps. Tot op heden heb ik mij alleen bezig gehouden met alle posten te lezen. Via de blogs van collega's heb ik begrepen dat het niet eenvoudig is om iets in Biepmaps in te voeren.

donderdag 7 maart 2013

#BONUS Landelijke ontwikkelingen : de stand van zaken



Het hele verhaal langs mijn oogbollen laten gaan en getracht het in mij op te nemen. De linken bij het stuk ook aangeklikt en doorgelezen.
Als ik tijd heb lees ik via de Ipad een ebook. Dit gaat heel gemakkelijk.
Ook de weblogs van Coby, Tineke en Maggy gelezen. Deze waren voor mij zeer verhelderend. Ook de stukjes van het Forum over dit onderwerp gelezen. Aan nieuwe ideeën ben ik nog niet toegekomen. Het iniatitief 1825 Dagen vond ik leuk om te bekijken.

dinsdag 12 februari 2013

#Facebook verdiept

Ook ik ben al een tijdje te vinden op Facebook. Voor die tijd was ik bezig met Hyves, maar ben overgestapt naar Facebook.
Facebook is een internationale sociale netwerksite waarmee je in contact kunt blijven met je (oude) vrienden, familie, bekenden, collega's, bedrijven en beroemdheden. Je kunt van alles delen met iedereen, foto's, video's, gegevens over jezelf, berichten, evenementen, apps en wat al niet meer. Je kunt aangeven dat je iets leuk vindt door middel van een duimpje (vind ik leuk, of Like). Vrienden kun je zoeken en toevoegen. Via de privacy instellingen (die ik ook heb aangepast naar aanleiding van wat ik allemaal gelezen heb) kun je zelf bepalen hoeveel informatie je prijsgeeft aan mensen buiten je vriendenlijst. Er is een mogelijkheid om te chatten of privé-berichten te sturen.
Met de functie 'status update' informeer je al je vrienden over waar je mee bezig bent. Je kunt je status update ook koppelen aan Twitter.
Van dat filmpje preview Facebook Graph Search werd ik niet vrolijk. Ik wacht de discussie af en ga daarna kijken wat daarmee te doen. Voorlopig blijf ik nog actief op Facebook.









 

donderdag 17 januari 2013

#Lokaal sociaal: Gouda in beeld



Er zijn maar weinig organisaties in Nederland die het zowel intern als extern goed op orde hebben. Ja, velen hebben ondertussen prachtige profielen op Facebook, Twitter, Youtube en vele andere Social Media kanalen en zijn op de goede weg. Ze bedenken mooie acties, maar als het erop aankomt blijken ze toch niet door te hebben dat Webcare en Social Media verder gaat dan alleen de uitstraling online. Het gaat erom te zoeken naar de juiste strategie. Je moet je leners echt service bieden om ze ook daadwerkelijk als klant te behouden. De bibliotheek is actief op Facebook, Twitter e.d.
Bij het lezen van andere bloggers kwam ik op het blog van Tineke. Daarin had zij in een link geplaatst. Googledoc     Hierin ga ik mij ook verdiepen en ga proberen de lijst aan te vullen.