maandag 31 maart 2008

#DING 23



En daar is dan de finish!
Leuk begonnen met het maken van een weblog en daarna begon de ontdekkingsreis. Leuke dingen en minder leuke dingen volgden elkaar op. You Tube filmpjes bekijken en op je weblog zetten was grappig. Een Netvibes account aanmaken en RSS feeds toevoegen is heel bruikbaar, zowel privé als voor de bibliotheek. Flickr met de diverse mogelijkheden was ook één van mijn favorieten. Del.icio.us, wiki's, zoekmachines, podcasts, librarything, instant messaging allemaal verschillende dingen. Sommige dingen zullen zeker toepasbaar zijn in de bibliotheek. Een handboek met een beschrijving van de 23dingen zou misschien handig zijn, als een soort naslagwerk. Misschien toepasbaar in een wiki?
Ik heb wel heel veel geleerd, in het begin was ik behoorlijk fanatiek. Soms ontbrak mij de tijd om alles helemaal uit te spitten, maar in ieder geval heb ik aan alle 23dingen mogen snuffelen. Het ligt ook in mijn bedoeling als diverse onderdelen in de bibliotheek gaan worden toegepast, ik mij daar volledig in ga verdiepen. Ik heb de cursus als zeer positief ervaren.
Verbeterpunten zou ik zo één, twee, drie niet weten.

# DING 22a

Ja, daar had ik in mijn tijdsplanning niet op gerekend! Nog een extra ding. Nu toch maar weer van alles doorgelezen. Ik heb zowat vierkante ogen van dat scherm. Ik heb mij ook aangemeld bij bibliotheek20.ning.com met de cursusaccountgegevens. Ik heb daar wat rondgekeken. Kwam allerlei collega's tegen en ook een dood vogeltje, zielig hè. Ik ben zelf nog maar geen lid geworden, misschien in de toekomst nog.

# DING 22

Ik heb alleen de achtergrondinformatie in het Nederlands gelezen. Bij de catalogus van de OBA heb ik gebruik gemaakt van My Discoveries. Ik heb nog geen account aangemaakt, maar gebruik gemaakt van de cursusaccount. Als je wat muziek zoekt wordt, kun je eventueel verder met Muziekweb. Heel handig, denk ik. Dit zal wel de toekomst worden, ook voor de Goudse bibliotheek. Ook WorldCat heb ik bezocht en wat mee gespeeld. Maar momenteel ontbreekt mij de tijd om mij daar heel diepgaand in te verdiepen. Maar de wil is er wel, dus zal het ook gebeuren!!

zaterdag 15 maart 2008

# DING 21

Wat een nostalgie! Ik herken daar wel iets van, alleen had ik destijds geen geld om allerlei plaatjes te kopen. Gelukkig had ik een vriendin die dat wel had. Zij kocht dan een plaatje en die gingen we dan bij haar luisteren. En erbij zwijmelen natuurlijk. Vervolgens heb ik alles doorgelezen, maar geen eigen account aangemaakt van last.fm. Ik heb gebruik gemaakt van onze eigen 23dingen account. Ik heb een nummer aan de playlist toegevoegd. Wat muziek afgespeeld. Ga in de toekomst nog meer uitpluizen en bekijken.
Itunes had ik al geïnstalleerd op mijn computer, vanwege de Ipod die we aan het begin van de cursus mochten ontvangen. Daar kijk ik ook wel eens op, maar mijn zoon zet allerlei muziek op de computer, dus kan ik dat zo op mijn Ipod zetten. (Bonuspunt verdiend!!) Ik heb ook nog een widget op mijn weblog gezet met muziek van The Beatles. Nu op naar ding 22!!

# DING 20

Ik ben de achtergrondinformatie over ding 20 helemaal doorgelezen. Ik had al een account bij gmail. Daar ben ik uit gaan vogelen hoe je in contact kon komen met collega's. Eerst op donderdagavond met collega op het werk in gesprek gekomen. Diverse mensen uitgenodigd om te chatten, maar er kwam niemand voor een gesprek. Afgelopen woensdag laat, ongeveer 22.15 uur, dacht ik, hé laat ik eens kijken bij gmail of er iemand te spreken is. En ja hoor, Tunnis was online. Daar heb ik dus een tijdje mee gesproken en gevraagd wat zij aan het doen was. Zij was bezig met ding 21 en tegelijk met mij in "gesprek". Ongeveer 2 jaar geleden heb ik kennis gemaakt met MSN. Mijn oudste zoon was op vakantie op de Filipijnen. Via de code van mijn jongste zoon ben ik hem destijds gesproken. Wel byzonder als iemand zo ver weg is en je hem dan toch kunt "spreken". Telefoneren is altijd een kostbare zaak zo ver weg.
Op zich is het wel leuk met elkaar zo te communiceren, helemaal als je er ook een webcam bij kunt zetten. Deze heb ik overigens niet hoor.