vrijdag 30 november 2007

# DING 13

Nu ik heb het filmpje bekeken en ga nu proberen of het één en ander gaat lukken. Eenvoudig is het niet, maar ik ga mijn best doen. Ik zie iedere keer in de bovenkant van de tekst een rood blokje met saving, dat zal ik zeker aan het eind gaan doen. Alle andere links die op 23dingen stonden aangegeven, heb ik gelezen. Ik heb wel begrepen dat je nu overal je documenten kunt wijzigen en dat andere mensen er stukken aan toe kunnen voegen. Ook is mij geheel duidelijk dat dit allemaal gratis is. Dat experimenteren en kijken hoe het geworden is, vind ik enorm gaaf!!

dinsdag 20 november 2007

Basiliek van San Marco, Venetie

In 2006 weer een bezoek aan Venetië gebracht. Dit keer kon er wel een foto gemaakt worden van de Basiliek. Vorige keer stond deze in de steigers voor restauratie. Ik heb de foto bewerkt zoals je wel kunt zien.

My creation
Originally uploaded by peppie18

zaterdag 17 november 2007

# Ding 11/12 Wiki's Not A Dirty Word?!


Wiki's Not A Dirty Word?!
Originally uploaded by eekim


Ik heb alle achtergrondinformatie bekeken, maar wat mij wel opvalt dat heel veel informatie in het Engels is. Je kunt hieruit wel opmaken dat de Verenigde Staten heel ver is in deze materie. Mijn middelbare school Engels is hiervoor eigenlijk niet toereikend. Alles duizelde mij wel enigszins, maar ik ben wel van mening dat een wiki wel goed bruikbaar is voor de bibliotheek. Je hoeft dat niet meer dagelijks collega's over en weer te mailen met sommige werkzaamheden. Dit kan dan allemaal via een Wiki lijkt mij.
De zandbak bezoeken vond ik spectaculair. Het inloggen via de 23dingen ging makkelijk. Daarna had ik zoiets van: en wat nu? Toen ben ik maar wat gaan experimenteren en dat ging goed. Ik heb mij bij de restaurants aangemeld en als het goed is heb ik nog een nieuwe pagina, (heet dat zo?) gemaakt voor vakantiebestemmingen. Daar kan ik wel een hele wiki mee vullen denk ik. Ik heb het maar bij één bestemming gelaten. De link naar mijn weblog heb ik eveneens ingevoerd. Ik vind dit een leuk "ding"om te bekijken en te maken/doen.

Dit is dus Fred, onze poes wel te verstaan

 
Posted by Picasa
Ik kon met al die collega's die een kat bezitten natuurlijk niet achterblijven. Dit is een heel bijzondere poes, zij vangt soms muskusratten en andere enge beesten en legt deze bij de voordeur als een soort presentje.

dinsdag 13 november 2007

# Ding 10 Delicious (heerlijk, heerlijk!!)

Ik heb wat rondgesnuffeld op de delicious site van 23 dingen. Geprobeerd de delicious toevoegknop te installeren maar dat wilde niet. Daarna geprobeerd een eigen account te maken, wilde eerst ook niet lukken. Ik heb vandaag gewoon mijn dag niet.
Wilde er eigenlijk mee stoppen, maar het kriebelde toch nog van binnen. En zo gezegd zo gedaan toch maar weer geprobeerd een eigen account te maken. Dat is gelukt. Wordt vervolgd.

zaterdag 10 november 2007

Skiliften maken

Eind september was ik een paar dagen in Abondance Frankrijk en aldaar werden nieuwe skiliften gemaakt. Arie, mijn echtgenoot, heeft dit filmpje gemaakt en ik heb het via You-Tube op mijn weblog geplaatst.

Het was wel heel bijzonder om dat vanaf de andere kant van de berg te bekijken en snel dat het ging! De ton werd heel snel geopend om het cement eruit te gooien en daarna weer snel terug naar beneden om opnieuw te laden.

dinsdag 6 november 2007

Meer dan 23!!

Via Picasa deze foto uit Praag geupload. Dat ging vrij eenvoudig mag ik wel zeggen. 
Posted by Picasa

# Ding 9 Vragen en antwoorden?

Dat waren heel wat vragen bij ding 9. Ik heb daar een aantal dagen over lopen denken en nu ga ik proberen om daar enigszins antwoorden bij te geven.
Als iemand een tijdlang in het buitenland verblijft, hetzij voor werk of vakantie, is het fijn om deze persoon via een weblog te volgen wat daar allemaal gebeurt en wat hij/zij allemaal doet en ziet. Ook kun je dan via foto's het één en ander al bekijken. Ik zie een weblog dus meer voor privé-doeleinden, dus niet voor een bibliotheek.
De RSS feeds zijn wel te gebruiken voor de bibliotheek, maar hoe is te regelen en bij te houden zonder dat het een zooi wordt?
Met de foto editors kun je leuke dingen doen, mits je deze goed kunt gebruiken en volledig onder controle hebt. Mij valt dit nog wel een beetje tegen, maar dat zal een kwestie zijn van stug doorgaan en blijven proberen.
Ik had voor ik met 23dingen begon wel al van blogs gehoord en nog andere termen die ter sprake gaan komen. Verder is het toch van belang als medewerker van de bibliotheek bij te blijven in het digitale gebeuren, ook al moet je niet overdrijven! Van sommige collega's heb ik het idee of zij de hele dag met een laptop om hun hals door het leven gaan.
Ik heb van collega's begrepen dat de weblog van Nederland leest amper wordt bezocht door leners. Ook zijn de gebruikers van de bibliotheek in 2 kampen te verdelen, de ouderen die al deze "nieuwe" dingen vaak eng vinden en de jongeren die deze dingen wel leuk vinden, maar die niet vaak in de bibliotheek te vinden zijn. Dus zullen we daar een middenweg in moeten vinden, maar de nieuwe ontwikkelingen komen eraan. Er is geen ontsnapping meer mogelijk!