dinsdag 12 maart 2013

#Goudanet en Biebmaps

Ik heb op Goudanet de zoekterm Goudse stroopwafels gebruikt. Daar kwam heel wat tevoorschijn: boeken, die de historie van de Goudse stroopwafelbakkers beschrijven, diverse artikelen over stroopwafels, een krantenartikel over The Amazing Stroopwafels, een artikel in het Financieel Dagblad, verwijzingen naar de Historische Vereniging die Goude en wat al niet meer.




De website van geschiedeniszeeland.nl is enigszins te vergelijken met die van Goudanet. Wat mij ook opviel is dat Goudanet ook op Twitter te vinden is.

Daarna ben ik het  filmpje van Biepmaps gaan bekijken. Deze liet mij duidelijk zien wat biepmaps inhoudt. In de toekomst wil/ga ik zeker een bijdrage leveren aan Biebmaps. Tot op heden heb ik mij alleen bezig gehouden met alle posten te lezen. Via de blogs van collega's heb ik begrepen dat het niet eenvoudig is om iets in Biepmaps in te voeren.

donderdag 7 maart 2013

#BONUS Landelijke ontwikkelingen : de stand van zaken



Het hele verhaal langs mijn oogbollen laten gaan en getracht het in mij op te nemen. De linken bij het stuk ook aangeklikt en doorgelezen.
Als ik tijd heb lees ik via de Ipad een ebook. Dit gaat heel gemakkelijk.
Ook de weblogs van Coby, Tineke en Maggy gelezen. Deze waren voor mij zeer verhelderend. Ook de stukjes van het Forum over dit onderwerp gelezen. Aan nieuwe ideeën ben ik nog niet toegekomen. Het iniatitief 1825 Dagen vond ik leuk om te bekijken.