maandag 26 november 2012

#Instagram


Eerst een aantal blogs van collega's gelezen. Sommige collega's kunnen er een goed verhaal over houden, maar ik houd het bij kort en bondig. Op zondagavond op mijn I-pad de app van Instagram geïnstalleerd. (een zondagse steek houdt geen week, dan heb ik nog een paar dagen te gaan, maar het werkt nog steeds). Een paar foto's van de vakantie erop gezet. Een paar collega's gaan volgen met hun foto's. Ik vond het leuk en interessant om het één en ander te ontdekken en te zien wat er allemaal mee kan.
Ik denk wel dat Instagram een aanvulling kan zijn voor de bibliotheek. Foto's die gemaakt zijn bij diverse evenementen kunnen dan geplaatst worden. Instagram is naar ik heb begrepen populair bij jongeren en zo bereik je dan toch deze doelgroep. De combinatie met Facebook is ook mogelijk.


 

maandag 19 november 2012

Weer thuis!

Na een indrukwekkende en vermoeiende reis van 4 weken in India/Nepal zijn we afgelopen zaterdagavond weer in Gouda geland. De rondreis in vogelvlucht: Delhi, Shekawati, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar, Jaipur, Agra, Varanasi, Shivpatingar, Chitwan National Park, Pokhara, Kathmandu, Delhi. Het zijn mooie plaatsen, maar veel armoede, vuiligheid, stoffigheid en heel druk en slechte wegen. Veel mooie paleizen, haveli's, forten, stoepa's en tempels gezien. Nog in Bikaner de hele dag op een kameel gezeten, in het Chitwan park een tocht op een olifant ondernomen en op zoek naar de tijger, paragliding in Pokhara gedaan en met een vliegtuig over de Mount Everest gevlogen. In het Chitwan Park nog een bloedzuiger opgelopen, die een reisgenoot eruit heeft getrokken. In Varanasi en Kathmandu de lijkverbranding gezien, die heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Een beetje bijkomen van de vermoeiende reis is er niet bij. Er staan 2 verhuizingen van de kinderen op de rol, dus er moet geschilderd, gewit en ingepakt worden.